Dolors i molèsties

Mal d’esquena

La vida sedentària, les males postures, els esforços excessius, els cops, les males caigudes i mil factors més en la nostra vida quotidiana, fan que la nostra esquena acabi perdent la seva flexibilitat i elasticitat natural. Això esdevé una causa de dolor vertebral i muscular.

 

Migranyes

Existeixen molts tipus de migranyes però el més comú de tots és el mal de cap que pot abastar la meitat dreta o esquerra del crani, o fins i tot el cap sencer fins als ulls com si es tractés d'un casc. Poden aparèixer nàusees sense necessàriament haver d'arribar a vomitar i es pot ajuntar amb un fort dolor a la base del clatell o a les cervicals. La llum o el soroll solen ser molestos. Aquests dolors provoquen molt fàcilment canvis sobtats d'humor i molta irritabilitat.

 

Menstruació dolorosa

La menstruació pot ser regular però pot arribar a fer molt de mal quan arriba el moment.
Aquest fenomen s’anomena dismenorrea.

Com és que fa tant de mal?
En termes generals i si la dona no està embarassada, amb la regla s’expulsa el teixit endometrial que tapissa per dins tota la cavitat uterina. Però per a poder expulsar-lo, la matriu s’ha de contraure amb petits espasmes i aquests espasmes són provocats per una hormona del cicle natural que s’anomena prostagladina.
La intensitat de la contracció és proporcional a la quantitat de prostaglandines en sang i, evidentment, al dolor que arriba a provocar.

 

Relacions sexuals doloroses.

Aquest fenomen s’anomena disparèunia, i pot ésser un quadre complex i de múltiples cares amb l'aparició de dolor de caràcter superficial o profund sempre durant el coit.
En la dona, la dificultat per tolerar la penetració superficial pot ser a causa d'una cicatriu del part o provocat per un espasme muscular del sòl pelvià (vaginisme), o bé a la persistència de dolor intens durant la penetració profunda. El fet de no poder completar, de manera satisfactòria, una relació íntima és, evidentment, una causa de gran frustració per a la parella; i ha de ser conseqüentment tractada.

 

Seqüeles d'una cirurgia

Pot ser que després d’una operació quirúrgica, ja sigui en una articulació com el genoll, maluc, muscle o bé fins i tot a la panxa, poden quedar restes de dolor que no acaben de desaparèixer del tot perquè falta força a la cama o al braç o perquè hi ha una adherència a la cicatriu provocant dolor. Les causes poden ésser múltiples i et podem ajudar a recuperar el teu to vital per fer vida normal.

 

Tots aquests dolors o molèsties es tracten amb l'ajuda de l'Osteopatia, medicina complementària reconeguda, i amb bons resultats.

 

Posa fi als teus problemes de salut i millora el teu dia a dia concertant ja la teva cita amb un dels especialistes de la nostra Clínica.

* Camps obligatoris