Nadons

El part és un moment dur, intens i màgic a la vegada. Entnem el dur que ha estat per a nosaltres perquè sabem el que hem patit, i ho podem expressar.

També és un moment dur pel nounat i pot ser l'origen de nombrosos dolors i molèsties per ell:

Quan neix, el nadó ha de passar per un lloc molt estret anomenat canal del part, és un túnel de parets òssies i musculars situat en la pelvis de la seva mare. La forma de la calota cranial del nounat s'ha de modificar per passar per aquest canal, és un procés propi a la naturalesa. Però aquest procés deixa un cert senyal en els teixits que suporten l'impacte, i ja no diguem si han sigut necessàries maniobres de caràcter obstètric amb ventoses, pales o fòrceps per ajudar el nounat a arribar en aquest món.


Possibles conseqüències del part pel nadó:

  • Plor constant,
  • Dèficit postural: torticolis congènita,
  • Dificultat en agafar-se bé al pit,
  • Regugitació excessiva,
  • Còlics,
  • Irritabilitat.


Cada vegada més és una pràctica normal i freqüent portar el seu nounat a un expert en Osteopatia després del part. En alguns països europeus, és el primer que fan (i recomanen fer) els pares dins dels primers 15 dies de vida de la criatura per tal d'alleujar-li les tensions sofrides durant el part i així poder donar-li una benvinguda al món lliure de molèsties i dolors.

Els nostres protocols en Osteopatia Pediàtrica i atenció al nounat ajudaran a millorar la seva qualitat de vida i les condicions d'adaptació al seu nou entorn.

Concerteu ja una visita pel vostre petit/a amb el Sr Xavier Hugas, Osteòpata col·legiat amb més de 20 anys d'experiència i expert en Osteopatia Pediàtrica.

* Camps obligatoris