Les boles xineses poden millorar les relacions sexuals i ajudar-te amb la incontinència

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
La utilització de les boles xineses s’ha arribat a convertir en tot un reclam sexual o fins i tot terapèutic, en el que s’hi inclouen tota mena de llegendes urbanes. Avui intentarem aportar una visió científica a la seva correcta i eficaç utilització
boles xineses i relacions sexuals

Apartats de l'article

Des de fa alguns anys s’ha posat de moda la utilització de boles xineses com a reclam sexual per proporcionar plaer, però no és del tot cert que les boles xineses ens donin un  plaer sexual directe. De la mateixa manera, que aquest “boom” s’ha utilitzat per potenciar un vessant terapèutic com la solució a tots els problemes de sol pelvià, però cal tenir en compte que no és vàlida per tothom.

Bolas chinas de plata

En aquesta entrada volem donar-vos resposta a preguntes que poden sorgir sobre una eina que pot ajudar al nostre sòl pelvià. També aportarem uns exemples de productes per comprar a Amazon per a aquelles que ja hàgiu parlat amb el vostre ginecòleg o fisioterapeuta en Sòl pelvià i vulgueu começar els exercicis.

S’ha demostrat que l’ús continuat de les boles xineses per part de dones adultes i amb un sól pelvià sa ajuda:

  • A millorar el to dels músculs del sol pelvià, el qual fa millorar la irrigació sanguínia i la lubricació natural de la vagina, tot plegat afavoreix una millor qualitat de les relacions sexuals (orgasmes més llargs i intensos, potenciar la sensibilitat sexual i recuperar-la quan l’hem perdut després d’un part).
  • Un sol pelvià tonificat i fort ajudarà a evitar incontinències urinàries i disminuirà el risc de prolapse.

Què són les boles xineses i com funcionen?

Les boles xineses són un mecanisme format normalment per dues boles unides entre elles per un cordill, cada una d’aquestes, en el seu interior conté una boleta més petita que xoca contra les parets d’aquesta bola produint una vibració.

Aquesta vibració, que es produeix quan la dona està en moviment (no serveix de res estar asseguda o estirada), provoca una contracció involuntària i continua dels músculs del sol pelvià, que produeix un augment de la irrigació sanguínia, la lubricació i el to muscular.

Hi ha dones que poden notar aquesta vibració, però si no és així, per què en el terç superior de la vagina hi ha certa manca la sensibilitat, això no vol dir que no estigui sent eficaç.

Boles xineses o cons vaginals?

Primer explicarem la diferència entre to muscular i força muscular, el to muscular seria la tensió involuntària i inconscient que té un múscul estant en repòs, mentre que la força muscular seria la capacitat d’aquest múscul per vèncer una determinada resistència contraient-se de forma voluntària i conscient.

Podem tenir molta força als músculs en contraure’ls de forma voluntària (realitzar una contracció del perineu amb força), però quan aquests són requerits per realitzar una funció inconscient i involuntària (davant d’un esforç, esternut, salt, retenir orina, etc…) pot ser que no tinguem el to adequat per realitzar aquesta funció correctament i aparegui una pèrdua d’orina davant l’esforç.

A l’hora de realitzar els exercicis de Kegel es fa una contracció conscient i voluntària dels músculs del sol pelvià, així s’entrena la força muscular, a l’igual que quan utilitzem els cons vaginals de diferents resistències, estem entrenant la força contraient els músculs per evitar que surtin.
En canvi quan porto les boles xineses el que treballem és el to muscular, ja que la vibració que es produeix fa que els músculs del sol pelvià treballin realitzant contraccions involuntàries i inconscients.

sol pelvia

Quina classe de boles xineses, quant de temps les utilitzo, i per a qui estan indicades?

Hi ha una gran varietat de models de boles xineses, una sola bola, dues boles, diferents pesos,…

Tanmateix, recorda que és molt important que, abans de començar una rutina d’exercicis amb boles xineses o cons vaginals consultis al teu ginecòleg o especialista del Sòl Pelvià de confiança.

Packs de boles xineses tradicionals

Per a escollir un pack de boles xineses tradicionals per a l’exercici kegel, és important tenir en compte, principalment, que estiguin fabricats amb silicona mèdica, és a dir, que no provoqui al·lèrgies i amb pesos intercanviables.

Què cal tenir en compte a l’hora d’escollir les teves boles xineses?

La Mida

Generalment la mida estàndard és de 35 mm, encara que podem trobar models més petits per dones amb vagines més estretes o petites que facin que se sentin millor amb elles. El que és important és que la bola o boles es mantinguin col·locades a l’interior de la vagina i que la vibració es transmeti a les parets vaginals.

El Pes

És important començar amb un pes que permeti mantenir la bola o les boles a l’interior sense problemes, ja que si utilitzem unes boles molt pesades, aquestes sortiran amb facilitat i et sentiràs frustrada amb la teràpia, a més com ja hem comentat anteriorment la seva eficàcia no es basa en el pes.

Si hi ha molta debilitat muscular i no ets capaç d’aguantar una bola, seria ideal que comencessis una rutina d’exercicis de Kegel (pots col·locar la bola xina en l’interior de la vagina i realitza les contraccions) per anar adquirint to muscular i consciència de la zona i els músculs a treballar, fins que siguis capaç d’aguantar la bola xina i llavors realitzar la teràpia.

El Temps

Generalment es començarà per uns minuts diaris per anar augmentant-los progressivament fins a arribar a treballar amb elles unes 1-2 hores.

Per a qui estan indicades?

Les boles xineses les pot utilitzar tota dona adulta i sana amb un mínim de força en els seus músculs del sol pelvià.

Tant com a teràpia preventiva abans que apareguin els primers símptomes de disfunció en aquelles dones sanes que volen enfortir el seu sol pelvià perquè es troben o, en un futur, estaran en un grup de risc (abans de l’embaràs, després del part, dones amb sobrepès, en la menopausa, dones que practiquen habitualment esports hiperpressius o d’alt impacte, estrenyiment crònic) o com a teràpia de millora per tractar disfuncions (incontinència urinària d’esforç, mixta, disfuncions sexuals).

És molt important acudir a un expert perquè faci una valoració del sol pelvià i ens indiqui la correcta utilització.

Els casos en els quals no s’haurien d’utilitzar-se boles xineses són:

  • Embaràs
  • Quarantena
  • Quan hi ha infeccions d’orina o vaginals
  • Dolor a l’hora de portar-les posades.
  • Durant les següents sis setmanes després d’una cirurgia genito-urinària o pèlvica.

Xavier Hugas

Xavier Hugas

Osteòpata D.O. i gerent de PHYSIO.

Sobre PHYSIO

PHYSIO és un centre mèdic de Girona especialitzat a guarir o pal·liar el dolor i afeccions de persones de totes les edats mitjançant l’osteopatia, la fisioteràpia, massatges i altres teràpies físiques.

Segueix-nos a

Cercador de continguts

Altres articles del blog

Els nostres serveis principals

Ens vols enviar un missatge?