Com alleujar el dolor d’espatlla causat per la bursitis: consells i exercicis per controlar la bursitis

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Per diagnosticar la bursitis de l'espatlla, el metge farà un examen físic i pot sol·licitar proves d'imatge com ara una radiografia o una ressonància magnètica.
bursitis hombro síntomas: una mujer se coloca la mano en el hombro

Apartats de l'article

El mal d’espatlla pot ser debilitant i tenir un impacte significatiu a la seva vida diària. Una de les causes més comunes de mal d’espatlla és la bursitis, que es produeix quan les burses, petits sacs plens de líquid que esmorteeixen i lubriquen les articulacions, s’inflamen. En aquest article parlarem de les causes, els símptomes, el diagnòstic i les opcions de tractament de la bursitis de l’espatlla. També explorarem com la fisioteràpia pot ajudar a controlar el dolor de la bursitis de l’espatlla, els exercicis i els estiraments que poden ajudar a alleujar el dolor, i altres remeis casolans i canvis en l’estil de vida que poden alleujar el mal d’espatlla.

Comprendre les causes de la bursitis d’espatlla

La bursitis de l’espatlla pot ser deguda a diversos factors, com ara l’ús excessiu o les lesions, les males postures i el desgast relacionat amb l’edat. L’ús excessiu o les lesions poden fer que les borses s’inflamin, provocant dolor i molèsties. Les males postures també poden causar bursitis, ja que fan pressió sobre l’articulació de l’espatlla i provoquen inflamació. El desgast relacionat amb l’edat pot fer que les burses es trenquin, provocant inflamació i dolor.

Símptomes comuns de la bursitis d’espatlla

El símptoma més comú de la bursitis de l’espatlla és el dolor, que pot sentir-se a l’articulació de l’espatlla i irradiar-se cap al braç. Altres símptomes són rigidesa, inflor i sensibilitat a la zona afectada. En casos greus, el dolor pot ser constant i anar acompanyat d’una limitació de l’amplitud de moviment.

Diagnòstic i opcions de tractament de la bursitis

Per diagnosticar la bursitis de l’espatlla, el metge farà un examen físic i pot sol·licitar proves d’imatge com ara una radiografia o una ressonància magnètica. Les opcions de tractament per a la bursitis de l’espatlla inclouen repòs, gel, compressió i elevació (RICE), analgèsics i fisioteràpia. En casos greus, poden ser necessàries injeccions de corticosteroides o cirurgia.

inflamació de la bursa de l'espatlla

Com pot ajudar la fisioteràpia amb el dolor de la bursitis d’espatlla

La fisioteràpia pot ser un tractament eficaç per al dolor de la bursitis d’espatlla. Un fisioterapeuta pot treballar amb vostè per desenvolupar un programa d’exercicis individualitzat que pot ajudar a millorar el seu rang de moviment, enfortir els músculs al voltant de l’articulació de l’espatlla, i reduir el dolor i la inflamació. També podeu utilitzar tècniques com massatges, ultrasons o estimulació elèctrica per ajudar a controlar els símptomes.

Exercicis i estiraments per controlar el mal d’espatlla causat per la bursitis

Els exercicis i els estiraments poden ser una manera eficaç de controlar el mal d’espatlla causat per la bursitis. Alguns exercicis que poden ajudar a millorar el rang de moviment i enfortir els músculs al voltant de l’articulació de les espatlles inclouen cercles d’espatlla, flexions de paret i cercles de braç. Els estiraments que poden ajudar a alleujar el dolor i reduir la inflamació inclouen l’estirament de la porta, l’estirament creuat i l’estirament del tríceps.

bursitis de hombro ejercicios: un hombre se lleva la mano en el hombro en señal de dolor

Altres remeis casolans i canvis en l’estil de vida per alleujar el mal d’espatlla

A més de la fisioteràpia i els exercicis, hi ha altres remeis casolans i canvis en l’estil de vida que poden ajudar a alleujar el mal d’espatlla causat per la bursitis. Aquests inclouen descansar prou, aplicar calor o gel a la zona afectada, fer una bona postura, evitar activitats que agreugin l’afecció i mantenir un pes saludable.

Com prevenir lesions d’espatlla futures i brots de bursitis

Prevenir lesions futures d’espatlla i reaguditzacions de la bursitis és essencial per mantenir la salut de l’espatlla. Algunes maneres de prevenir les lesions d’espatlla inclouen escalfar i estirar abans de l’exercici, utilitzar la forma adequada durant l’exercici, evitar moviments repetitius i fer pauses regulars per descansar.

Quan cercar atenció mèdica per al mal d’espatlla per bursitis

Si experimenta un dolor intens o persistent a l’espatlla, és essencial que busqui atenció mèdica. El vostre fisioterapeuta us pot fer un examen físic i demanar-vos proves d’imatge per diagnosticar la causa del vostre dolor. També podeu recomanar opcions de tractament adequades per ajudar-vos a controlar els símptomes.

Conclusió sobre el tractament del mal d’espatlla a causa de la bursitis amb consells i exercicis

En conclusió, la bursitis de l’espatlla pot ser una afecció dolorosa i afeblidora, però hi ha diverses opcions de tractament disponibles per controlar els símptomes. La fisioteràpia, els exercicis i els estiraments, i altres remeis casolans i canvis en l’estil de vida poden ajudar a alleujar el mal d’espatlla causat per la bursitis. També és essencial prendre mesures per prevenir lesions d’espatlla futures i brots de bursitis. Si experimenteu un dolor intens o persistent a l’espatlla, és important que acudiu al metge per assegurar-vos un diagnòstic precís i un tractament adequat.

En el nostre cas, tenim experiència en els tractaments de la bursitis. Si experimenteu dolor a l’espatlla us podeu posar en contacte amb nosaltres trucant al 972 20 71 62 o enviant-nos un missatge des de la nostra pàgina de contacte i estarem encantats de contestar-vos el més aviat possible.

Guillem Hugas

Guillem Hugas

Osteòpata D.O.

Sobre PHYSIO

PHYSIO és un centre mèdic de Girona especialitzat a guarir o pal·liar el dolor i afeccions de persones de totes les edats mitjançant l’osteopatia, la fisioteràpia, massatges i altres teràpies físiques.

Segueix-nos a

Cercador de continguts

Altres articles del blog

Els nostres serveis principals

Ens vols enviar un missatge?