Descobreix les millors cremes antiinflamatòries per a lumbàlgia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
En aquest article expolorarem l'ús més freqüents de les cremes antiinflamatòries i n'exposarem alguns dels productes que es poden trobar per a paliar els símtomes de la lumbàlgia.
cremas antiinflamatorias para lumbalgia

Apartats de l'article

Introducció al dolor lumbar i la inflamació

El dolor lumbar, també conegut com a lumbago, és una afecció comuna que afecta milions de persones a tot el món. Es caracteritza per la presència de dolor, rigidesa i malestar a la part baixa de l’esquena. La inflamació és una de les principals causes del dolor lumbar i pot ser el resultat de diverses condicions, com lesions, infeccions o malalties degeneratives.

En molts casos, el dolor lumbar pot resultar incapacitant i afectar la qualitat de vida de les persones que el pateixen. Per això, és fonamental trobar tractaments eficaços que ajudin a alleujar els símptomes i millorar la mobilitat. Un dels tractaments més populars i efectius per al dolor lumbar és l’ús de cremes antiinflamatòries.

Les cremes antiinflamatòries són productes tòpics que s’apliquen directament sobre la pell per reduir la inflamació i alleujar el dolor. Aquestes cremes contenen ingredients actius que actuen sobre les cèl·lules inflamatòries, ajudant a disminuir la inflor i la rigidesa a la zona afectada.

Causes del dolor lumbar

El dolor lumbar pot ser causat per diverses condicions i factors, entre els quals s’hi inclouen:

 • Lesions musculars o lligamentoses: L’esforç excessiu, les caigudes o els moviments bruscos poden causar esquinços o distensions als músculs i lligaments de l’esquena, cosa que provoca dolor i inflamació.
 • Hèrnies discals: Els discos que es troben entre les vèrtebres de la columna poden desgastar-se amb el temps i provocar una hèrnia discal, cosa que causa dolor i compressió nerviosa.
 • Malalties degeneratives: Condicions com l’osteoartritis o l’espondilolistesi poden causar el desgast de les articulacions i vèrtebres de la columna, cosa que resulta en dolor lumbar.
 • Infeccions: Les infeccions a la columna vertebral, com l’osteomielitis o la discitis, poden causar inflamació i dolor lumbar.
 • Factors posturals i ergonòmicsMantenir una mala postura durant períodes prolongats, aixecar objectes pesats de forma incorrecta o tenir un matalàs inadequat pot contribuir al desenvolupament del dolor lumbar.

El paper de les cremes antiinflamatòries per a lumbàlgia

Les cremes antiinflamatòries són una opció de tractament tòpic que es fa servir per tractar el dolor lumbar causat per la inflamació. Aquestes cremes contenen ingredients actius, com el diclofenac o l’ibuprofè, que actuen sobre les cèl·lules inflamatòries i ajuden a reduir la inflor, la rigidesa i el dolor a la zona afectada.

El principal avantatge de fer servir cremes antiinflamatòries per al dolor lumbar és que són una opció de tractament no invasiva i segura. A diferència dels medicaments orals, que poden causar efectes secundaris al sistema digestiu o interaccions amb altres medicaments, les cremes antiinflamatòries s’apliquen directament sobre la pell i tenen un risc menor d’efectes adversos.

A més, les cremes antiinflamatòries permeten un alleugeriment ràpid i localitzat del dolor, ja que la seva acció es concentra a la zona on s’apliquen. Això les converteix en una opció de tractament eficaç per a aquelles persones que busquen un alleugeriment immediat dels símptomes del dolor lumbar.

cremes antiinflamatòries per a lumbàlgia

Beneficis de l’ús de cremes antiinflamatòries per al dolor lumbar

L’ús de cremes antiinflamatòries per tractar el dolor lumbar ofereix diversos beneficis, entre els quals s’inclouen:

 • Alleugeriment ràpid i localitzat del dolor: Les cremes antiinflamatòries actuen directament sobre la zona afectada, proporcionant un alleugeriment del dolor i la inflamació en poc temps.
 • Menor risc d’efectes secundaris: A diferència dels medicaments orals, les cremes antiinflamatòries tenen un risc menor de causar efectes secundaris, ja que la seva acció es limita a l’àrea on s’apliquen.
 • Fàcil d’usar: Les cremes antiinflamatòries són fàcils d’aplicar i no requereixen recepta mèdica, cosa que les converteix en una opció de tractament accessible per a moltes persones.
 • Complement a altres tractaments: L’ús de cremes antiinflamatòries pot complementar altres tractaments per al dolor lumbar, com la fisioteràpia o l’osteopatia, augmentant-ne l’eficàcia i afavorint la recuperació.
 • Prevenció de la inflamació: L’ús regular de cremes antiinflamatòries pot ajudar a prevenir la inflamació i el dolor lumbar, especialment en persones amb factors de risc com el sedentarisme o la mala postura.

Les millors cremes antiinflamatòries per a lumbàlgia

Al mercat hi ha diverses cremes antiinflamatòries que es poden utilitzar per tractar el dolor lumbar. Algunes de les més populars i efectives són:

 • Voltaren Emulgel: Aquesta crema conté diclofenac, un antiinflamatori no esteroïdal (AINE) que ajuda a reduir la inflamació i el dolor. És una opció popular per al tractament del dolor lumbar i altres condicions inflamatòries.
 • Ibuprofè en gel: L’ibuprofè és un altre AINE que es troba en diverses cremes i gels per a l’alleujament del dolor. Igual que el diclofenac, actua reduint la inflamació i el dolor a la zona afectada.
 • Crema d’àrnica: L’àrnica és una planta que s’utilitza tradicionalment per alleujar el dolor i la inflamació. La crema dàrnica pot ser una opció efectiva per tractar el dolor lumbar lleu a moderat.
 • Crema de capsaicina: La capsaïcina és un ingredient actiu que es troba als chiles picants i que té propietats analgèsiques i antiinflamatòries. La crema de capsaïcina s’aplica directament sobre la pell i pot ser una opció efectiva per alleujar el dolor lumbar.

És important recordar que abans de fer servir qualsevol crema antiinflamatòria, cal llegir acuradament les instruccions d’ús i consultar amb un professional de la salut en cas de tenir dubtes o si es presenten efectes secundaris.

Com utilitzar les cremes antiinflamatòries de manera efectiva

Per utilitzar les cremes antiinflamatòries de manera efectiva i obtenir el màxim benefici en el tractament del dolor lumbar, és important seguir les recomanacions següents:

 • Renteu i assequeu bé la zona afectada abans d’aplicar la crema.
 • Aplicar la quantitat recomanada de crema a la zona afectada i fer massatges suaument fins que s’absorbeixi completament.
 • Evitar lexposició al sol a la zona tractada, ja que alguns ingredients actius poden augmentar la sensibilitat de la pell.
 • No utilitzeu la crema en ferides obertes o en pell irritada.
 • No utilitzeu la crema durant més temps del recomanat o en dosis superiors a les indicades, ja que això pot augmentar el risc d’efectes secundaris.

La importància de combinar les cremes amb fisioteràpia i osteopatia

L’ús de cremes antiinflamatòries pot ser un complement efectiu a altres tractaments per al dolor lumbar, com ara la fisioteràpia o l’osteopatia. Aquestes teràpies poden ajudar a millorar la mobilitat, reduir la rigidesa muscular i prevenir lesions futures.

La fisioteràpia i l’osteopatia poden incloure exercicis d’enfortiment muscular, estiraments i tècniques manuals per reduir la tensió muscular i millorar-ne la postura. La combinació d‟aquestes teràpies amb l‟ús de cremes antiinflamatòries pot augmentar l‟efectivitat del tractament i reduir el risc de recaigudes.

Com prevenir el dolor lumbar mitjançant canvis en l’estil de vida

A més del tractament amb cremes antiinflamatòries i altres teràpies, hi ha canvis en l’estil de vida que poden ajudar a prevenir el dolor lumbar i millorar la salut de l’esquena a llarg termini. Algunes de les recomanacions són:

 • Mantenir una bona postura en seure, caminar i aixecar objectes.
 • Realitzar exercicis d’enfortiment muscular i estiraments de manera regular.
 • Evitar el sedentarisme i mantenir-se actiu físicament.
 • Dormir en un matalàs adequat i una posició que no exerceixi pressió sobre l’esquena.
 • Evitar el sobrepès i mantenir una dieta saludable i equilibrada.

Quan consultar un professional per dolor lumbar

Si bé l’ús de cremes antiinflamatòries i altres tractaments poden ser efectius en alleugeriment del dolor lumbar, en alguns casos pot ser necessari consultar un professional de la salut. És recomanable buscar atenció mèdica si:

 • El dolor lumbar és intens i no millora amb ús de cremes o altres tractaments.
 • Es presenten altres símptomes, com febre, debilitat muscular o problemes per controlar la bufeta o l’intestí.
 • El dolor lumbar es presenta després duna lesió o accident.
 • Hi ha un historial de malalties o afeccions que poden afectar la salut de l’esquena.

Conclusió i reflexions finals sobre l’ús de cremes antiinflamatòries per al dolor lumbar

El dolor lumbar és una afecció comuna que pot afectar la qualitat de vida de les persones que el pateixen. Les cremes antiinflamatòries són una opció de tractament segura i efectiva per alleujar els símptomes del dolor lumbar causat per la inflamació.

És important recordar que l’ús de cremes antiinflamatòries s’ha de complementar amb altres tractaments, com ara la fisioteràpia i l’osteopatia, i amb canvis en l’estil de vida per prevenir lesions futures i millorar la salut de l’esquena a llarg termini.

Consulteu amb un professional de la salut és fonamental si es presenten símptomes greus o si el dolor lumbar no millora després de l’ús de cremes o altres tractaments. Amb el tractament adequat i un enfocament integral de la salut de l’esquena, és possible alleujar el dolor lumbar i millorar-ne la qualitat de vida.

Guillem Hugas

Guillem Hugas

Osteòpata D.O.

Sobre PHYSIO

PHYSIO és un centre mèdic de Girona especialitzat a guarir o pal·liar el dolor i afeccions de persones de totes les edats mitjançant l’osteopatia, la fisioteràpia, massatges i altres teràpies físiques.

Segueix-nos a

Cercador de continguts

Altres articles del blog

Els nostres serveis principals

Ens vols enviar un missatge?