El Sòl Pèlvic també és cosa d’homes!

Els homes també poden presentar disfuncions del sòl pèlvic i que per tant, necessitin un tractament a mida per tal de donar solució als seus problemes.
Fisioteràpia de suelo pélvico para hombres - PHYSIO Clínica d'Osteopatia i Fisioteràpia

Hi ha la creença que només les dones tenen problemes de sòl pelvià i podem afirmar amb rotunditat que no és així. Els homes també poden presentar disfuncions del sòl pelvià i que per tant, necessitin un tractament a mida per tal de donar solució als seus problemes.

Exercitar la musculatura del perineu, encara que no tinguem cap disfunció i com a mètode preventiu, és molt recomanable ja que les funcions principals del sòl pelvià en l’home són:

  • Control de la incontinència urinària i anal.
  • Recolzament dels òrgans pelvians (bufeta i recte).
  • Control de la funció sexual, amb un important paper en la disfunció erèctil i la ejaculació precoç.
Imatge de sòl pelvià masculí
Imatge de sòl pelvià masculí

Amb la fisioteràpia del sòl pelvic podem tractar les següents disfuncions:

  • Problemes per controlar l’orina i trastorns de la defecació que poden presentar disfuncions com incontinència d’esforç o d’urgència (tant urinària com fecal). Treballar els músculs perineals asseguren un major control dels esfínters i milloren la qualitat de vida.
  • Disfunció erèctil o impotència sexual, en casos que presenten dificultat per aconseguir una erecció que proporcioni unes relacions sexuals satisfactòries. L’entrenament i enfortiment dels músculs del sòl pelvià milloren la recuperació de la disfunció erèctil i la intensitat dels orgasmes.
  • Ejaculació precoç o la impossibilitat de controlar l’ejaculació en caos en què es produeix només iniciar l’acte sexual i que pot repercutir negativament en la parella. Els estudis més recents, han demostrat que l’entrenament del sòl pelvià, el seu control i potenciació, retarden l’ejaculació.

Fins fa poc temps, la combinació d’un tractament farmacològic i psicològic era l’única alternativa per a combatre la disfunció erèctil o l’ejaculació precoç, però Ensayo clínico del profesor Antonio Pastore, de la Universidad Sapienza de Roma, citava el següent:

“El entrenamiento de los músculos del suelo pélvico durante un periodo de 12 semanas demostró tener efectos positivos en el retraso de la eyaculación.
Al inicio del estudio, el tiempo promedio de la eyaculación era 31,7 segundos, pero para el final de las 12 semanas de ejercicios del
suelo pélvico esta cifra se había multiplicado casi por cinco, aumentando a 146,2 segundos. 
De los 40 participantes, 33 mostraron mejoría, dos abandonaron el estudio antes de las 12 semanas (previa mejoría) y tan sólo 5 no mostraron una mejora significativa de su sintomatología. Además, 13 de los 33 pacientes continuaron el ensayo hasta los 6 meses y confirmaron que mantenían los buenos resultados en el retraso de su eyaculación.”

Problemes després d’una cirurgia de pròstata poden presentar diferents disfuncions en els òrgans de la zona pèlvica i poden diferir en cada home, fent del diagnosi una eina indispensable per a poder oferir un tractament personalitzat amb garanties.

És molt important i beneficiós treballar el sòl pelvià per a combatre molts tipus de dolències. La fisioteràpia pelviana es un primer pas en el qual els professionals de Physio Girona et podem ajudar, però, igual d’important és el fet de seguir una rutina i dedicar una estona al dia per realitzar els beneficiosos exercicis de Kegel.

 

Aquest artícle ha estat creat per:

Osteòpata D.O. i gerent de PHYSIO.

Els articles són propietat intel·lectual de
PHYSIO Clínica d’Osteopatia i Fisioteràpia

Per a més informació podeu emplenar el nostre formulari de contacte.
O trucar-nos directament al 972 20 71 62.