Estratègies eficaces per al tractament de la lumbàlgia crònica i els seus símptomes

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Els trastorns de la columna vertebral, com les hèrnies discals i l'estenosi espinal, també poden causar lumbàlgia crònica. Aquestes afeccions poden exercir pressió sobre els nervis de la zona lumbar, provocant dolor i malestar.
lumbalgia cronica sintomas

Apartats de l'article

La lumbàlgia crònica és una malaltia freqüent que afecta milions de persones a tot el món. Això pot ser degut a diversos factors, com ara males postures, tensió muscular i trastorns de la columna vertebral. La lumbàlgia crònica pot ser debilitant i afectar la capacitat de la persona per treballar, fer exercici i gaudir de les activitats quotidianes. En aquest article analitzarem estratègies eficaces per al tractament de la lumbàlgia crònica, incloses opcions de tractament tradicionals i alternatives, canvis a l’estil de vida i exercicis.

Comprendre la lumbàlgia crònica

La lumbàlgia crònica es defineix com un dolor que persisteix durant 12 setmanes o més. Pot estar causat per diversos factors, com ara trastorns de la columna vertebral (com hèrnies discals i estenosi espinal), tensió muscular i males postures. La lumbàlgia crònica també pot ser símptoma d’una malaltia subjacent, com l’osteoporosi o l’artritis.

La gravetat de la lumbàlgia crònica pot variar duna persona a una altra. Algunes persones experimenten molèsties lleus, mentre que d’altres pateixen un dolor intens que dificulta la realització de les activitats quotidianes. La lumbàlgia crònica també pot provocar altres problemes de salut, com ara depressió i trastorns del son.

Causes de la lumbàlgia crònica

Hi ha diversos factors que poden contribuir a la lumbàlgia crònica. Entre ells s’inclouen:

Mala Postura

Una mala postura és una de les causes més comunes de lumbàlgia crònica. Quan una persona s’asseu o està dret amb una mala postura, pot sotmetre a tensió els músculs i lligaments de la zona lumbar, cosa que provoca dolor i molèsties.

Tensió muscular

La distensió muscular és una altra causa freqüent de lumbàlgia crònica. Pot passar quan una persona aixeca un objecte pesant o realitza un moviment repetitiu que sobrecarrega els músculs de la zona lumbar.

Trastorns de la columna vertebral

Els trastorns de la columna vertebral, com les hèrnies discals i l’estenosi espinal, també poden causar lumbàlgia crònica. Aquestes afeccions poden exercir pressió sobre els nervis de la zona lumbar, provocant dolor i malestar.

Lumbalgia crónica tratamiento

Símptomes de lumbàlgia crònica

Els símptomes de la lumbàlgia crònica poden variar duna persona a una altra. Els símptomes més comuns són:

  • Dolor constant o intermitent
  • Rigidesa o tensió a la zona lumbar
  • Dolor que s’irradia a les cames
  • Entumiment o formigueig a les cames
  • Debilitat a les cames

Diagnòstic de la lumbàlgia crònica

Per diagnosticar una lumbàlgia crònica, el metge farà un examen físic i pot sol·licitar proves d’imatge, com ara radiografies o una ressonància magnètica. També pot preguntar al pacient sobre el seu historial mèdic i els símptomes que experimenta.

Opcions de tractament tradicionals per a la lumbàlgia crònica

Les opcions de tractament tradicionals per a la lumbàlgia crònica inclouen:

Medicaments

Els analgèsics de venda lliure, com ara el paracetamol o l’ibuprofè, poden ajudar a alleujar el dolor i reduir la inflamació. En alguns casos, pot ser necessari receptar medicaments.

Fisioteràpia

La fisioteràpia pot ajudar a millorar la flexibilitat i enfortir els músculs de la zona lumbar. Això pot ajudar a reduir el dolor i prevenir lesions futures.

Injeccions

Les injeccions de corticosteroides o medicaments anestèsics poden ajudar a reduir la inflamació i alleujar el dolor.

Opcions de tractament alternatives per a la lumbàlgia crònica

A més de les opcions de tractament tradicionals, hi ha diverses teràpies alternatives que poden ajudar a controlar la lumbàlgia crònica. Entre elles s’hi inclouen:

Acupuntura

L´acupuntura consisteix en la inserció d´agulles fines en punts específics del cos. Això pot ajudar a alleujar el dolor i millorar la salut en general.

Osteopatia

L’atenció osteopàtica consisteix a manipular la columna vertebral per millorar l’alineació i reduir el dolor.

Teràpia de massatge

La teràpia de massatge pot ajudar a relaxar els músculs de la zona lumbar i millorar la circulació, cosa que redueix el dolor i millora la mobilitat.

Els beneficis de fer servir un coixí de suport per a la lumbàlgia crònica

Lús dun coixí de suport també pot ajudar a controlar el dolor lumbar crònic. Un coixí de suport pot ajudar a millorar la postura i reduir la tensió a la zona lumbar. També pot ajudar a millorar la qualitat del son, cosa que condueix a la reducció del dolor i la millora de la salut en general.

El paper dels canvis en l’estil de vida en el tractament de la lumbàlgia crònica

A més de les opcions de tractament tradicionals i alternatives, els canvis a l’estil de vida també poden ajudar a controlar la lumbàlgia crònica. Entre ells s’inclouen:

Exercici

L’exercici regular pot ajudar a millorar la flexibilitat i enfortir els músculs de la zona lumbar. Això pot ajudar a reduir el dolor i prevenir lesions futures.

Control del pes

Mantenir un pes saludable pot ajudar a reduir la tensió a la zona lumbar i millorar la salut general.

Control de l’estrès

L’estrès pot exacerbar el dolor lumbar crònic. Aprendre tècniques de control de l’estrès, com ara la meditació o la respiració profunda, pot ajudar a reduir el dolor i millorar la salut general.

Importància de la postura correcta i l’ergonomia en la prevenció i el tractament de la lumbàlgia crònica

La postura correcta i l’ergonomia són importants en la prevenció i el tractament de la lumbàlgia crònica. Això inclou:

Ergonomia en seure

En seure, és important mantenir la columna vertebral neutra i els peus recolzats a terra. Els malucs han d’estar lleugerament més alts que els genolls.

Ergonomia a peu dret

Dempeus, és important mantenir la columna neutra i distribuir el pes uniformement entre ambdós peus.

Tècniques d’elevació adequades

En aixecar objectes pesants, és important doblegar els genolls i fer servir les cames, en lloc de l’esquena, per aixecar l’objecte.

Exercicis per al tractament de la lumbàlgia crònica

Hi ha diversos exercicis que poden ajudar a controlar la lumbàlgia crònica. Entre ells s’inclouen:

Estirament gat vaca

L’estirament de la vaca gatuna consisteix a alternar entre arquejar i arrodonir la columna vertebral. Això pot ajudar a millorar la flexibilitat i reduir el dolor.

Inclinacions pèlviques

Les inclinacions pèlviques consisteixen a inclinar la pelvis cap endavant i cap enrere mentre s’està estirat de cara amunt. Això pot ajudar a enfortir els músculs de la zona lumbar i reduir el dolor.

Exercici gat ocell

L’exercici del gos-ocell consisteix a estendre un braç i la cama oposada mentre s’està de quatre grapes. Això pot ajudar a millorar la força central i reduir el dolor.

Conclusió

La lumbàlgia crònica pot ser una malaltia debilitant que afecta milions de persones a tot el món. Tot i així, si es coneixen les causes i els símptomes del dolor lumbar crònic, així com les opcions de tractament tradicionals i alternatives, els canvis en l’estil de vida i els exercicis, és possible controlar l’afecció i millorar la salut general. Si patiu lumbàlgia crònica, parleu amb el vostre metge per elaborar un pla de tractament que s’adapti a les vostres necessitats.

Si patiu lumbàlgia crònica i necessiteu més assessorament o tractament podeu posar-vos en contacte amb nosaltres trucant al 92 20 71 62 o enviant-nos un missatge des de la nostra pàgina de contacte i estarem encantats de respondraus al més aviat possible.

Guillem Hugas

Guillem Hugas

Osteòpata D.O.

Sobre PHYSIO

PHYSIO és un centre mèdic de Girona especialitzat a guarir o pal·liar el dolor i afeccions de persones de totes les edats mitjançant l’osteopatia, la fisioteràpia, massatges i altres teràpies físiques.

Segueix-nos a

Cercador de continguts

Altres articles del blog

Els nostres serveis principals

Ens vols enviar un missatge?