Què és el colze de tennista? Tractaments i causes

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
El colze de tennista és una afecció que afecta molts esportistes i a moltes persones que es veuen obligades a realitzar moviments repetitius amb l'avantbraç.
colze de tenista causes

Apartats de l'article

El colze de tennista és una malaltia dolorosa que afecta els músculs i els tendons de l’avantbraç. Està causat per moviments repetitius del colze i el canell, com els que es realitzen en jugar a tennis. Encara que l’afecció deu el seu nom a aquest esport, també pot estar causada per altres activitats, com ara pintar, escriure a màquina i fins i tot certs tipus de treballs manuals.

Què és el colze de tennista?

El colze de tennista, també conegut com a epicondilitis lateral, és una inflamació dels tendons que connecten els músculs de l’avantbraç amb la part exterior del colze. Aquesta afecció sol estar causada per moviments repetitius del colze i el canell, com els que es produeixen en jugar a tennis o altres esports en què s’utilitzen raquetes. També pot ser degut a activitats com pintar, teclejar o realitzar treballs manuals.

El símptoma més comú del colze de tennista és el dolor a la part exterior del colze, prop del bony ossi. Aquest dolor pot variar de lleu a intens i es pot veure exacerbat per activitats que impliquin agafar o aixecar objectes. També pot anar acompanyat de sensibilitat, rigidesa i inflor a la zona afectada. El dolor també es pot irradiar cap al braç, el canell i els dits.

què es el colze de tenista: croquis de les parts del colze

Causes del colze de tennista

El colze de tennista està causat per l’ús excessiu dels músculs i els tendons de l’avantbraç. Això pot ser degut a moviments repetitius del colze i el canell, com els que es produeixen en jugar a tennis o altres esports de raqueta. També pot ser degut a activitats com pintar, teclejar o realitzar treballs manuals. En alguns casos, pot ser degut a una malaltia subjacent, com artritis o tendinitis del canell i l’avantbraç.

Símptomes del colze de tennista

El símptoma més comú del colze de tennista és el dolor a la part exterior del colze, prop del bony ossi. Aquest dolor pot variar de lleu a intens i es pot veure exacerbat per activitats que impliquin agafar o aixecar objectes. També pot anar acompanyat de sensibilitat, rigidesa i inflor a la zona afectada. El dolor també es pot irradiar pel braç fins al canell i els dits. Altres símptomes poden ser debilitat al braç afectat, incapacitat per estendre’l per complet i dificultat per realitzar activitats com agafar o aixecar objectes.

colze de tenista tractament

Diagnòstic del colze de tennista

Si sospiteu que pateix colze de tennista, és important que acudiu al vostre metge perquè us diagnostiqui. El vostre metge us farà una història clínica detallada i un examen físic de la zona afectada. També podeu demanar proves d’imatge com ara una radiografia o una ressonància magnètica per descartar altres afeccions.

Tractaments per al colze de tennista

El tractament del colze de tennista varia segons la gravetat de l’afecció. En la majoria dels casos, els tractaments no quirúrgics com ara repòs, gel, compressió i elevació (RICE) poden ajudar a reduir els símptomes i accelerar la recuperació. El metge també pot recomanar analgèsics de venda lliure, com ara ibuprofè o naproxè, per reduir la inflamació i el dolor.

En alguns casos, es pot recomanar fisioteràpia per ajudar a enfortir els músculs i tendons de l’avantbraç. El fisioterapeuta també pot recomanar activitats com massatges i ultrasons per ajudar a reduir el dolor i la inflamació. Si aquests tractaments no són eficaços, el metge pot recomanar injeccions d’esteroides o cirurgia.

Exercicis per al colze de tennista

Els exercicis poden ser una manera eficaç d’ajudar a reduir els símptomes del colze de tennista i accelerar-ne la recuperació. El vostre fisioterapeuta us pot recomanar exercicis específics per ajudar a enfortir els músculs i tendons de l’avantbraç. Aquests exercicis poden incloure flexions de canell, flexions inverses de canell i extensions de canell. Altres exercicis, com ara estiraments d’espatlles, cercles de braços i flexions de bíceps, també hi poden ajudar.

Prevenció del colze de tennista

La millor manera de prevenir el colze de tennista és evitar activitats que suposin una càrrega excessiva per als músculs i els tendons de l’avantbraç. Si sou esportistes, és important escalfar abans de jugar i fer descansos freqüents durant la pràctica. També ha dutilitzar una tècnica i un equipament adequats, com una raqueta amb la mida dempunyadura correcte.

Si ets un treballador manual, és important que facis pauses freqüents i facis servir una tècnica adequada. També ha d’utilitzar eines i equips ergonòmics per reduir la tensió als músculs de braços i espatlles. Lús dun aparell ortopèdic o una fèrula també pot ajudar a reduir el risc de desenvolupar colze de tennista.

Si estàs patint dolor al colze és important que visitis a un especialista, com és el nostre cas, que et pugui ajudar. I si ja ho has fet i el tractament t’ho permet pots mirar de trobar aquest productes a Amazon que podrien fer-te servei a l’hora de pal·liar el dolor.

En resum

El colze de tennista és una malaltia dolorosa que afecta els músculs i els tendons de l’avantbraç. Està causat per moviments repetitius del colze i el canell, com els que es realitzen en jugar a tennis oa altres esports de raqueta. Encara que rep el nom d’aquest esport, també es pot deure a altres activitats, com ara pintar, escriure a màquina i fins i tot certs tipus de treballs manuals. Els símptomes del colze de tennista inclouen dolor a la part externa del colze, sensibilitat, rigidesa i inflor. El tractament del colze de tennista varia segons la gravetat de l’afecció, però pot incloure repòs, gel, compressió, elevació, analgèsics de venda lliure, fisioteràpia, injeccions d’esteroides o cirurgia. Els exercicis poden ser una manera eficaç de reduir els símptomes i accelerar la recuperació. La millor manera de prevenir el colze de tennista és evitar activitats que suposin una càrrega excessiva per als músculs i els tendons de l’avantbraç. Si sospiteu que teniu colze de tennista, és important que acudiu al vostre metge perquè us diagnostiqui i us tracti.

Si teniu algun dubte sobre el colze de tennista o els seus tractaments, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres trucant al 972 20 71 62 o enviant-nos un missatge des de la nostra pàgina de contacte.

Guillem Hugas

Guillem Hugas

Osteòpata D.O.

Sobre PHYSIO

PHYSIO és un centre mèdic de Girona especialitzat a guarir o pal·liar el dolor i afeccions de persones de totes les edats mitjançant l’osteopatia, la fisioteràpia, massatges i altres teràpies físiques.

Segueix-nos a

Cercador de continguts

Altres articles del blog

Els nostres serveis principals

Ens vols enviar un missatge?