05/05/2015

LA OSTEOPATIA

L'osteopatia és una ciència de la curació i un mètode de tractament que consisteix a efectuar un diagnòstic físic de les malalties amb l'objectiu de descobrir no tant els símptomes però si les causes que provoquen les modificacions en els teixits.

L'osteopatia és una ciència de la curació i un mètode de tractament que consisteix a efectuar un diagnòstic físic de les malalties amb l'objectiu de descobrir no tant els símptomes però si les causes que provoquen les modificacions en els teixits de l'organisme, l'obstrucció de la circulació en els fluids i el trastorn en l’ integritat de les forces físiques que actuen en el nostre cos.

El tractament de les malalties es realitza a través de manipulacions, ja que l'osteòpata aplica els principis de la biomecànica articular i tissular utilitzant els recursos propis de l'organisme per superar la malaltia i restaurar la salut.

Aquest tractament crea els mitjans necessaris perquè l'individu pugui retrobar la seva salut física i psíquica i a conseqüència d'això donar la plena possessió del seu potencial fisiològic i psicològic, adaptant al medi que l'envolta.

La idea central és que l'osteopatia és un sistema terapèutic que emfatitza la promoció de l'habilitat del cos per autorregular-se cap a la salut, donant un apropiat entorn i una adequada nutrició.

L'osteòpata no s'adreça a un òrgan, sistema o estructura oblidant la resta, sinó que considera la persona com una unitat integral.

La indicació de tractament ve donada per la simptomatologia, la mala qualitat de vida, el dolor, la sensació de congestió intensa a nivell abdominal, etc

mans abdomen

Les indicacions són múltiples, desde trastorns relacionats amb l'aparell locomotor: àlgies de columna vertebral (lumbàlgies, dorsàlgies, cervicàlgies, cervico-cefalees, lesions de tipus muscular, fascial, seqüeles de traumatismes en tòrax o les extremitats, etc).

També hi ha altres àrees terapèutiques més especialitzades, com l'osteopatia visceral o cranial, en què tractem trastorns funcionals d'ordre digestiu, alteracions de la cicatrització post-cirurgía abdomen o pelvis menor, etc.

De manera especial estem especialitzats en tota l'àrea uro-ginecològica i entenem l'espai de l'osteopatia com el complement ideal al costat del especialista mèdic i el fisioterapeuta que de forma específica intervé en la reeducació del sòl pelvià.

El tractament osteopàtic consisteix a "normalitzar" la relació funcional entre òrgans de pelvis menor (tant en la dona com en l'home) dinamitzar les possibles adherències que hi hagi després d'una cirurgia i evitar que siguin una causa de dolor, malestar i incapacitat funcional o causa d'altres processos de dolor com la ciàtica, disparèunia (coit amb dolor), distensió abdominal, migranyes,cistalgias,etc.  ..

En el camp de l'obstetrícia l'osteòpata "acompanya" la gestació, ajuda a aconseguir una bona adaptació de la pelvis, la columna vertebral i del "canvi de manera" que comporta l'embaràs.

Facilitem el part preparant els teixits per a la fase de dilatació i la fase expulsiva, "dialoguem" amb el nadó per aconseguir una bona alineació amb una presentació adequada i facilitar un part sense inconvenients.

En el postpart valorem com està la pelvis i òrgans interns, després de passar la "prova" del part tant la mare com el BB, el fet de passar per un "espai tan estret" sempre poden existir petites senyals a la base del crani del bb, un quadre d'irritabilitat, i regurgitació amb còlics, dificultat del son, irritabilitat, etc.

* Camps obligatoris